Onefit lins

Onefit

Onefit är en så kallad scleral lins som välver över hornhinnan och bevarar en tårsjö under linsen. Detta ger en hög komfort och stabil syn hela dagen.

Fördelarna med Onefit.

Kontaktlinsanvändare har ofta torrhetsproblem med sina linser. Speciellt sent på dagen. Förändras din syn under dagen när du använder kontaktlinser? Får du röda och torra ögon innan du vill ta ur linserna? Mjuka linser behöver mycket tårar för att upprätthålla fuktigheten under hela dagen. Utan rätt mängd fukt blir kontaktinsen tidvis dimmig och kan kännas torr, särskilt om du använder kontaktlinser för astigmatism. Sclerala linser erbjuder skarp och stabil syn som inte förändras under dagen.

Enligt en konsumentundersökning upplever 48% av vuxna symptom på torra ögon. Av dessa har 42% problem med att läsa liten text som en följd av torrhetsproblemen.

19% rapporterar att dom använder tårsubstitut för att öka komforten, men endast en tredjedel av dessa uppger att de får tillfredsättade effekt. Om du lider av torra ögon, kan det vara svårt att använda mjuka kontaktlinser.

Vägra kompromissa – Ge inte upp kontaktlinser

En studie har visat att sclerala linser kan ge samma komfort som mjuka linser och samma stabila synkvalitet som en stabil lins. Onefit Sclerallins ger dig:

• God komfort från morgon till kväll

• Klar syn som inte varierar

• Ingen risk för att linsen faller ut under sport

• En hälsosam miljö för dina ögon

• Korrektion för astigmatism, presbyopi och irreguljär hornhinna

Hur Onefit fungerar

Onefit har en unik design som eliminerar oregelbundenheter i hornhinnan och ger därför en bättre synkvalitet än mjuka linser. Linsen är producerat av ett material som låter syre tränga genom linsen för att förse hornhinnan med syre som den behöver för att må bra. Genom att linsen välver över hela hornhinnan skapas en tårvätskekudde som linsen vilar på. Linsen blir extremt komfortabel genom att den dels inte vidrör den känsliga hornhinnan samt att den skapar en tårvätskesjö som hela tiden ser till att hornhinnan får tillräckligt med fukt. Linsen passar för de flesta styrkor och är även tillgänglig för personer som behöver lästillägg och för de som behöver korrigera sin astigmatism.

Onefit erbjuder tre tydliga fördelar:

1. Skapar en regelbunden jämn främre yta som ger klar och skarp syn

2. Sitter under ögonlocket och vilar på sclera (det vita på ögat) samt tårvätskan vilket ger exceptionell komfort och stabilitet.

3. Håller ögat fuktigt under linsen vilket är komfortabelt och hälsosamt

Patientutlåtande:

Som mjuklinsbärare i många år hade jag inga problem annat än lite torrhet och dålig komfort i slutet av dagen och jag hade bara OK syn. Men jag älskar mina Onefit sclerallinser! Idag är det linserna jag föredrar. De ger fantastisk syn och komfort hela tiden jag bär dem, och de torkar inte ut i slutet av dagen. Det är otroligt hur mycket bättre och komfortabla mina Onefit-linser är jämfört med mina tidigare mjuka linser!

K.B.-kvinna 26 år; Närsd astigmatism, använde tidigare emjuka linser för astigmatism men föredrar nu Onfit sclerallinser.

Fakta om linsen

Användning För vanliga ögon där inte mjuka kontaktlinser fungerar men också för oregelbunden cornea eller som fuktig kammare vid torra ögon

Radie 6,00 – 9,00 mm

Diameter 14,6, 14,9 och 15,2 mm

Styrka Sfär +25,00 D / -25,00 D

Material Boston XO och Boston XO2

Bytesfrekvens 12 månader